Personuppgiftspolicy för liljan.org

Kooperativa Förskolan Liljan (716444-7299) samlar in vissa uppgifter om dig som besökare av denna webbplats. Det handlar dels om statistik som förs över samtliga besökare, och dels om uppgifter om dig och din familj som du själv anger när du ansöker om en plats på Liljan.

Vilken information sparas?

För att kunna följa hur vår webbplats används registreras uppgifter om varje besök hos WordPress.com. Här ingår dock inga uppgifter om dig som person.

Webbplatsen har också ett formulär där familjer kan ansöka om en förskoleplats genom att skicka in uppgifter om barn och vårdnadshavare. Innehållet i samtliga fält i formuläret på ansökningssidan sparas. Dessutom sparas ditt IP-nummer när du skickar in formuläret.

Resten av denna text handlar om den information som samlas in via ansökningsformuläret.

Varför sparas uppgifterna?

Vi använder dina personuppgifter för att kunna administrera en lista över familjer om söker plats för sina barn, där vi kan identifiera barn och föräldrar på ett tillförlitligt sätt. För att kunna tillsätta platserna på rätt sätt behöver vi veta ditt barns ålder. Vi behöver också kunna kontakta dig under rekryteringsprocessen.

Vem har tillgång till uppgifterna?

Uppgifterna tas emot och administreras av en ansvarig person på Liljan. Vid rekrytering lämnas uppgifterna över till förskolechefen och pedagogerna som ansvarar för inskolningen. I vissa fall kan ytterligare andra personer vara involverade i att administrera informationen, exempelvis vid tekniskt underhåll.

Hur överförs och lagras informationen?

När du skickar in ansökningsformuläret bör du kontrollera att du är ansluten till webbplatsen via en krypterad anslutning, vilket kallas ”https” eller ”SSL/TLS”. De flesta webbläsare signalerar det med ett grönt hänglås bredvid webbadressen. Det går också att se det på att webbadressen börjar med ”https:” – och inte ”http:”.

Informationen sparas i en databas på vårt webbhotell, One.com. Den skickas samtidigt via e-post till Liljans administratör. Därefter förs informationen in i dokument i DropBox samt på administratörens dator.

I alla dessa steg sker kommunikationen över Internet via krypterad trafik. Vi tillämpar god praxis för att säkerställa att uppgifterna bara är åtkomliga för Liljans administratörer.

Dina personuppgifter

För att få veta vilken information som Liljan har om dig som sökande, eller om du vill att vi ska radera dina personuppgifter, kontakta sekreterare@liljan.org.

Har du skyddad identitet går det bra att utelämna känsliga uppgifter i formuläret. Kontakta sekreterare@liljan.org om du är osäker.